Hura! Dzisiaj w naszej szkole ruszyła realizacja innowacji pedagogicznej pt. „Chcesz być zdrowy, użyj głowy” a więc myśl człowieku, co robić, by dożyć długiego wieku! Celem tego przedsięwzięcia jest wzbudzanie w uczniach i nauczycielach świadomości i umiejętności wybierania zdrowych produktów, komponowanie z nich wartościowych posiłków, a także rezygnacja z tzw. śmieciowego jedzenia oraz krzewienie zalet kultury fizycznej. Przed nami wiele niespodzianek: warsztaty kulinarne czy wyjście do klubu fitness. Jednak dziś rozpoczęliśmy zaznajomieniem się z charakterystycznymi potrawami wybranych krajów i ich walorami zdrowotnymi. Bo nasza innowacja ma charakter interdyscyplinarny! Jesteśmy otwarci na poznawanie innych kultur, bo przecież kto, jak nie my – uczniowie naszych szkół uczymy się przez doświadczenia, twórczą aktywność i to nie tylko wodząc palcem po mapie!

12377919_1642225956048506_8509043865603248749_o 12391251_1642225972715171_1132985072390277902_n 943896_1642225976048504_4661651546626482663_n 12357007_1642226029381832_4648705275497166561_o 12376558_1642226059381829_6493867175546673467_n 1937182_1642226046048497_8134626962793776635_n 12391930_1642226096048492_6368451615201319465_n 12366356_1642226119381823_10720662842867012_n

Kto wie, może niejeden z nas zostanie cenionym kucharzem, lecz póki co, chcemy zadbać o siebie i naszych bliskich, którym często też brakuje wiedzy, co i jak jeść, by zachować zdrowie i dobrą kondycję.
Jak to mówią: „Przez żołądek do serca” – przez innowację do mądrości, jak o nie dbać, żeby biło jak najdłużej, ma przecież dla kogo. Do zobaczenia.