Społeczność Szkoły Przysposabiającej do Pracy zaangażowała się w przygotowanie wiosennych kanapek. W ruch poszły deski i noże, którymi nasi uczniowie, w ramach zajęć funkcjonowania osobistego i społecznego kroili pomidory, ogórki, jajka, cebule, szczypiory i rzodkiewki. Zapach przygotowywanych kanapek przyciągał i zaciekawiał uczniów pozostałych klas i uczących dziś nauczycieli. Nasi podopieczni, pod czujnym okiem pań: Marty Sowińskiej i Anny Nocoń, utrwalali prawidłowe nawyki żywieniowe, powtórzyli nazwy wszystkich użytych warzyw i pozostałych produktów. Przypomnieli o pozytywnym wpływie zdrowego odżywiania się oraz utrwalali schemat przygotowywania posiłku w bezpieczny i higieniczny sposób. Przyrządzone podczas lekcji piękne, kolorowe, wiosenne kanapki, znikały z talerzy w oka mgnieniu.